Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارخبرگزاری بسیج استان تهران:مهدی مقاری؛ مردم خداجو و گرفتارمانده ایران در بند طاغوت پهلوی، بارقه‌های امید و رهایی را در منابر حضرت آیت‌الله‌العظمی خمینی (ره) مرجع خود می‌دیدند که پس از مرحوم آیت‌الله بروجردی (ره) سکان مرجعیت شیعی را در دست داشتند و از این رو هر آنچه که ایشان در سخنرانی‌هایش فریاد می‌زدند با گوش جان شنیده و با قلب آماده بهره‌مندی از آن می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردمی که سایه سنگین طواغیت را بر سر خود حس کرده و می‌دیدند؛ فرصتی طلایی برای کنار زدن آن یافته بودند و با عمل به فرامین اسلامی و بهره‌گیری از آموزه‌های دینی، حرکت در مسیر رهایی و آزادی را آغاز کردند و نهالی را با عزت و سربلندی، ولی در فضایی سرشار از بیم و خفقان، غرس کردند که بهمن 57 میوه پرثمری را به مردم ایران زمین هدیه و ارزانی داد.

قیامی خون‌رنگ و خدایی برای رهایی مرجع بزرگ مردم از زندان طاغوت، در حال پایه‌ریزی و شکل‌گیری بود که دلایل دیگری نیز در کنار خود می‌دید؛ ولی شاه بیت آن همین فشار مردمی و برآمده از احساس دینی و انسانیت مومنان و مقلدان برای آزادی و رهایی امام خمینی (ره) از بند اسارت پهلوی بود؛ هرچند که تصویب نامه انجمن‌های ایالتی و ولایتی، انقلاب سفید، حادثه غمبار مدرسه فیضیه و سخنرانی امام خمینی (ره) در روز عاشورا از جمله دیگر عوامل شکل‌گیری و موثر در قیام مردم سراسر کشور در 15 خرداد سال 1342 بود.

میدان بارفروشان تهران نخستین کانون اجتماع مردم ایران در این روز بود که افراد پرشماری خبر دستگیری امام را در اقصی نقاط ایران به مردم رسانده بودند تا مردم به جوش آمده از وضعیت آن زمان کشور، خروش کرده و به خیابان‌ها بریزند. شهرهای بزرگ و کوچکی چون شیراز، قم، مشهد، کاشان و ... شاهد این حمایت مردمی از عالم دینی بزرگی چون امام خمینی (ره) شد؛ در شهر کوچکی چون پیشوا که مدفن برادر تنی امام رضا (ع) و فرزند بدون واسطه امام کاظم (ع) بود و فاصله زمانی یک ساعته‌ای با تهران داشت؛ اما روحیه بالای مذهبی و آمادگی برای دفاع از مقام مرجعیت، مزید جرقه‌ای پرصلابت و شروع قیامی مردمی با مشخصه‌های ذکر شده در بالا شد.

دارا بودن شم و ادراک بالای سیاسی مردم پیشوا در روزهای منتهی به 15 خرداد که مصادف با 12 محرم آن سال بود به خوبی در نوع نوحه‌های مرثیه سرایان و مداحان و شیوه عزادار‌ی‌ها، مشهود و ملموس بود که در حرکتی بزرگ و بدون ترس از حاکمیت، علی‌رغم وجود جو رعب‌انگیز و وحشت پدید آمده، سازمان یافته بود؛ به طوری که عزادارانی که در صبح 12 محرم برای مشارکت در اجرای تعزیه سیار و تاریخی بنی اسد به صحن مطهر امامزاده جعفر (ع) آمده بودند فقط با چند جمله، آگاه شده و ضمیر هوشیارشان پذیرایی حرف حق و استقلال شد و خود را برای رساندن به جمع تظاهرکنندگان در تهران با پای پیاده مهیا کردند و تا باقرآباد قرچک حرکت کردند که دژخیم پلید، خون سرخ ایشان را در خیابان‌ها سرازیر و علی‌رغم خواست حکومت و فقط به مدد پروردگار باریتعالی، نامشان را تا همیشه تاریخ پرآوازه و ماندگار کرد.

پیشینیان و نیاکان ما در آن فضای بسته سیاسی، قیام انقلاب آفرینی چون 15 خرداد را با همه ویژگی‌های خاص و منحصر بفرد خود آفریده و خلق کردند و اینک این مائیم که رسالتی عظیم در حفظ و استمرار بزرگ دستاورد آن که همان انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی است و دیگر رهاوردهای در سایه و تلالوی آن، باید با صرف فعل خواستن و به کار بستن همه توان با همتی سترگ و مردانه، در همه ابعاد به تبیین و واکاویی آن روز با عظمت پرداخته و در صیانت از دستاوردهایش پیشقدم مردم کشور باشیم تا شرمنده شهدا و جانبازان آن روز نشویم؛ مردم جنوب تهران در پی 15 خرداد 1342 در حکومت پهلوی مورد بی‌مهری و ظلم واقع شده و حتی از استان تهران اخراج شدند و جالب که از نظر تقسیمات جغرافیایی این منطقه را به استان سمنان الحاق کردند تا حتی مراجعات اداری مردم این خطه به مرکز حکومت صورت نگیرد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی دوباره به استان تهران بازگشتند!

نگاه جمهوری اسلامی به دیار 15 خرداد در سال‌های پس از انقلاب اسلامی لازم بود؛ ولی هیچگاه و به رغم تلاش‌های انجام شده، کافی نبوده است و حق مطلب برای پدیدآورندگان انقلاب اسلامی و ریل گذاران حرکت توفنده مردم در ضدیت و مبارزه با نظام شاهنشاهی ادا نشد که می‌طلبد مدیران اجرایی و ارشد کشور در همه سطوح، زنگار غربت و عقب ماندگی را از چهره این قسمت بزرگ و موثر از حاکمیت معنوی جمهوری اسلامی بزدایند و حقوق حداقلی این مردم را سامان بخشند.

زدودن چهره فقر، ایجاد مسیرهای بزرگ مواصلاتی در همه ابعاد بزرگراه، مترو، ایجاد و توسعه کارخانجات و اعمال حقیقی اصل 44 قانون اساسی در خصوصی‌سازی، حمایت‌های همه‌جانبه از کشاورزی و دام‌پروری که مشاغل اصلی مردم این دیارند، توسعه بخش بهداشت و درمان و توسعه سیاسی منطقه از جمله خواسته‌های بزرگ و قابل اعمال مردم جنوب تهران است که نگارنده امیدوار است با تکیه بر همت مدیران جمهوری اسلامی به‌ویژه مدیران بومی منطقه که در جای جای حاکمیت، صاحب منصب و نفوذ می‌باشند، شاهد اتفاقات مطلوب و خوشایندی در مسیر خدمت به یادگاران و وارثان قیام 15 خرداد باشیم تا ریشه‌های جمهوری اسلامی تناورتر و تنومندتر ازپیش گشته و آفرینندگان آن، سهم بزرگ و به یاد ماندنی خود در بقای آن را خاطرنشان کرده و ایفا کند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۵۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی‌کوشا پیش از ظهر یکشنبه در مراسم روز ملی شوراها در سنندج اظهار کرد: موضوع شورا از مهمترین مباحثی است که در ادبیات و دایره‌المعارف انقلاب اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ذکر شده و از ارکان و وجوه حکمرانی مردمی امام و انقلاب اسلامی محسوب می‌شود که در قانون اساسی تعبیه شده است.

وی با بیان اینکه مهمترین شاخصه انقلاب اسلامی و مهمترین ویژگی امام و رهبری توجه و اتکا به نیروی مردمی بوده و هست، افزود: نوع رفتار و مسلک امام نشان می‌دهد اتکای اصلی به مردم داشتند.

استاندار کردستان ایجاد حساب ۱۰۰ امام، راه‌اندازی کمیته امداد امام و تشکیل بسیج مستضعفین در راستای توجه به محرومان و مردم را از دستاوردهای امام راحل در اوایل شکل گیری پیروزی انقلاب اسلامی خواند.

زارعی‌کوشا اضافه کرد: معتقدم خدمات شهری و روستایی در چهارچوب مدیریت و شوراها باید تعریف شود و دستگاه‌های خدمات رسان و امدادی از زیرمجموعه شورا تعریف شوند.

وی به شکل گیری مجلس جدید اشاره کرد و گفت: نمایندگان منتخب مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی افرادی توانمند و مجرب هستند و باید در جایگاه خود اثرگذار باشند.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه در طول ۲ سال اخیر در استان ۱۴۰ سفر شهرستانی و روستایی داشته‌ام، افزود: در این سفرها مشکلات مردم از نزدیک شنیده شد و معتقدم باید با حضور در میان مردم مشکلات احصا و رفع شوند.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ برای شهرداری‌ها ۴۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده و قیر تأمین شد که در سال ۱۴۰۲ این مبلغ به یک‌هزار و ۶۰ میلیارد تومان رسید.

استاندار کردستان یادآور شد: کمک دولت به دهیاری‌ها نیز در سال گذشته ۳۲۵ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۱ این مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است.

زارعی‌کوشا به رویدادهای فرهنگی استان نیز اشاره کرد و یادآور شد: رویداد هزار دف در پالنگان با پیش بینی پنج هزار نفر جمعیت برنامه‌ریزی شد اما به رویداد منحصربفردی تبدیل شد که جمعیت بی‌شماری به این روستا مراجعه و در رویداد شرکت کردند.

وی اضافه کرد: اینگونه رویدادها در سایر روستاهای استان نیز برگزار شده و مورد استقبال مردم بوده است.

وی مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای استان و بازگشت ۴۰ هزار نفر مردم از روستا به شهر، اجرای راههای روستایی را از اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم خواند و گفت: باید با همدلی و برادری بتوانیم برای خدمت به مردم گام برداریم.

کد خبر 6090695

دیگر خبرها

  • نامه محرمانه ساواک درباره عروس بزرگ امام(ره)
  • افشای کینه شاه از قم
  • شهید مطهری صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود
  • جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • ناخدا صمدی: امام خمینی(س) اردیبهشت 58 فرمودند «ارتش باید بماند»/ پیش از آن پرسنل ارتش در پادگان‌ها امیدی به فردای خود نداشتند/ ابراهیم متقی: خلیج فارس یکی از حوزه‌های اصلی تهدید بوده، هست و خواهد بود
  • مطهری امام
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است