Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@23:01:06 GMT

قیام ۱۵ خرداد آغاز نهضت انقلاب اسلامی بود

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۵۷۲۰۶

قیام ۱۵ خرداد آغاز نهضت انقلاب اسلامی بود

به گزارش خبرنگار ایرنا، یوم‌الله پانزدهم خرداد نقطه عطف و حماسه ای ماندگار در تاریخ مبارزات ملت ایران علیه استبداد و استعمار است که با نام و اندیشه های متعالی حضرت امام خمینی (ره) پیوندی ناگستنی دارد.

به برکت قیام خونین شهدای ۱۵خرداد است که امروز سراسر جهان پیام استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی نهضت بزرگ خمینی کبیر (ره) را دریافت کرده اند و وظیفه همه ماست تا رهرو آن مبارزان راستین در جهت ترویج فرهنگ اسلام و انقلاب باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یوم‌الله ۱۵ خرداد نقطه عطف و حماسه ای ماندگار در تاریخ مبارزات ملت ایران علیه استبداد و استعمار است که با نام و اندیشه های متعالی حضرت امام خمینی (ره) پیوندی ناگستنی دارد و این نهضت به رهبری حضرت آیت الله خامنه ای و حمایت مردم تا قیام عضرت ولی عصر(عج) ادامه دارد.

ابتدای قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ ،یاران امام در گهواره بودند

آن روزهای سال ۱۳۴۲ که امام تنها بود، ساواکی ها به امام گفتند شما با کی می خواهید مبارزه کنید، یاران شما کجا هستند از آنجایی که امام به مقصد و هدف خودش ایمان داشت فرمودند یاران من در گهواره ها هستند، همان یاران داخل گهواره ها که امام چشم انتظار آنان بود، در انقلاب نقش داشتند، جنگ را اداره کردند و شاگردان و یاوران مکتب امام شدند.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه امام خمینی (ره) بصیرتی الهی داشت، گفت: امام همه چیز را از دید الهی و خدایی می دید، زمانی که رزمندگان اسلام در عملیات بیت المقدس خرمشهر را فتح کردند و همه غرق در شادی و سرور بودند، امام فرمود خرمشهر را خدا آزاد کرد همه چیز را توحیدی می دید و از دریچه توحید به حقایق عالم نگاه می کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد عبادی‌زاده افزود: وقتی که بالگردهای آمریکایی در صحرای طبس توسط باد و طوفان و شن های روان در هم کوبیده شدند، امام به این معجزه توحیدی نگاه کردند و فرمودند باد مامور خدا بود، شن های بیابان مامور خدا بودند و هر اتفاقی افتاد خدایی و توحیدی بود، امام خودش را نمی بیند خدا را می بیند و این شخصیت مکعبی است.

وی اضافه کرد: این شخصیتی است که از امام یک شخصیت و چهره ای ساخته است که امروز تحلیل شخصیت امام کار ساده ای نیست، امام به مردم خودش ایمان داشت وقتی که می خواستند کودتای نوژه را کودتاچیان راه بیندازند به امام خبر دادند که کودتاچیان شناسایی شدند و قرار کودتا کنند امام فرمود: نگران نباشید صدا و سیما را حفظ کنید من با مردم خودم صحبت کنم، کودتاچیان که نمی توانند حکومت خودشان را بالای آسمان و داخل طیاره ها راه بیاندازند باید در زمین فرود بیایند، فقط بگذارید من با مردمم سخن بگوییم چون به آنان ایمان دارم.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با بیان اینکه شخصیت علمی و مردمی امام از ایشان یک چهره ای ساخت که در زمان خودش بدیل نداشته باشد، گفت: این امام صاحب یک اندیشه، یک مکتب و یک برنامه برای سعادت انسان در قالب قرآن کریم و سنت رسول الله (ص) بود.

وی افزود: امام برای سعادت انسان برنامه داشت و بر همین اساس است که اندیشه های امام امروز گره گشا و راه گشایی جامعه ما است، مکتب امام را اگر بخواهیم ارزیابی کنیم ما یک نوع درهم تنیدگی بین معنویت و سیاست را در مکتب امام مشاهده خواهیم کرد که شما در میان هیچ کدام از رهبران سیاسی جهان نظیر آن را نمی بینید، آنها یا سیاسی اند یا اگر معنوی اند اهل سیاست و تدبیر نیستند.

امام جمعه بندرعباس اظهار داشت: امام سیاست را با معنویت جمع کرد، امام به پیروان خودش آموخت که سیاست منهای معنویت آن سیاست مضرر است معنویت منهای درک صحیح از حقایق جامعه را اگر انسان داشته باشد فقط می تواند خودش را و نه جامعه را نجات بدهد.

وی ادامه داد: از این رو در سیاست امام آن جمله شهید مدرس را می بینیم که از دل مکتب امام بیرون می آید که سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ما است این تفکر و مکتب امام است و ما نباید از این مسئله عقب و جلو بیفتیم و خدای نکرده گرفتار افراط و تفریط شویم.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی‌زاده اعلام کرد: مکتب امام بر گرفته از سه بعد عقلانیت، معنویت و عدالت است، شما اگر عقلانیت و معنویت و نمادهای عدالت را در کنار هم قرار ندهید ما نمی توانیم اندیشه و مکتب امام را تحلیل کنیم، از این رو شما می بینید امام رضوان الله تعالی علیه در اندیشه تابناک شان عقلانیت، قانون و مردم موج می زند.

وی افزود: آنچه که امروز در دنیای سیاست عقلا و خردمندان عالم برای یک نظام و حاکمیت سیاسی مطرح می کنند، امام این ها را در اوج خودش جمع کرد، شما در هیچ کجای دنیا اعتقاد و باور به مردم و مردم سالاری را مثل کشور ما نمی بینید ۴۳ سال از عمر مبارک انقلاب اسلامی می گذارد که نزدیک به ۴۳ انتخابات داشته ایم که در هیچ جای دنیا حتی کشورهای که خود را مدعی دموکراسی می دانند اساس نظام خودشان را به رفراندوم و رای گیری مردم نمی گذارند.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با طرح این پرسش که امروز ما یک ماموریت بزرگی را داریم و باید چه کنیم، اظهار داشت: مسیر این انقلاب به سمت امت سازی است ما باید امت سازی را از کشور خودمان شروع کنیم و وحدت بین مذاهب و اقوام را از داخل کشور خودمان آغاز کنیم چون قرار است امت بسازیم.

وی گفت: امام فرمود ما به دنبال ایجاد تمدن اسلامی هستیم و رهبری عزیز انقلاب مسیر این انقلاب را در بیانیه گام دوم رسیدن به نقطه تمدن نوین اسلامی مطرح فرمودند این تمدن نوین اسلامی جوان های را لازم دارد که فتح الفتوح جامعه ما همین جوانان هستند.

۱۵ خرداد یادآور قیام مردم در اعتراض به دستگیری امام راحل است

۱۵ خرداد یادآور قیام مردم شریف قم،تهران و ورامین در سال ۱۳۴۲ در اعتراض به دستگیری امام راحل  توسط رژیم پهلوی و شهادت شمار زیادی از آن مردم انقلابی است و اکنون ۵۹سال از آن سالها می گذرد.

 این قیام ویژگی های منحصر به فرد متعددی داشت که یکی از آنها مربوط به زمان شناسی این رخداد عظیم بود؛ پیر و جوان ، زن و مرد در حالی قیام ۱۵ خرداد را علنی و به یک جنبش سیاسی اجتماعی تبدیل کردند که رژیم طاغوت خفقان شدیدی را در جامعه حاکم کرده بود و طرح مباحث اعتراضی حتی در شکل کلام هم مشقت ها و پیامدهای سختی در پی داشت.

 عکس العمل فوری مردم در شهرهایی نظیر قم ، تهران و ورامین به موضوع دستگیری امام، واکنش بسیار سخت عمال طاغوت و ساواک را به دنبال داشت و در ادامه و با ورود نیروهای نظامی صدها نفر از مردم بی گناه در شهرهای ورامین ، قم ، تهران و برخی شهرهای دیگر  به خاک و خون کشیده شدند.

امام جمعه شهرستان بندرلنگه از مصادیق مهم جهاد امام راحل به مبارزه با طاغوت اشرافی گری مسوولان، دفاع از محرومان و مستضعفان و تاکید و تلاش برای برقراری عدالت اجتماعی اشاره کرد و اظهارداشت: نهادینه شدن فرهنگ و سیره امام راحل در همه مسوولان نیاز امروز جامعه اسلامی است. 

حجت الاسلام و المسلمین جواد اسماعیل با بیان اینکه امروز نیز دشمن از اجتماعات عظیم کودکان ایرانی در همخوانی سرود سلام فرمانده عصبی است، ادامه داد: اجتماعات همخوانی «سلام فرمانده» و واکنش عصبی عوامل ضد انقلاب به این مساله این روزها بسیار پر رنگ است، ما به دشمنان می گوییم به برکت رهبری امام راحل و هدایت های رهبری امام خامنه ای کودکان ما انقلابی خواهند ماند، رهبر و انقلاب شان را دوست دارند و شما از این  عصبانی بمیرید. 

قیام ۱۵ خرداد به برکت هدایت و روشنگری حکیمانه حضرت امام خمینی(ره ) شکل گرفت

مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج سپاه بندرعباس ضمن گرامیداشت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و قیام خونین ۱۵ خرداد گفت:امام خمینی (ره) به منظور احیای تمدن اسلامی و استقرار نظام دینی، حرکت انقلابی خود را علیه رژیم فاسد ستم شاهی آغاز نمود و با تکیه بر قدرت لایزال الهی و استمداد از ائمه معصوم (ع) و بهره گیری از معارف عمیق اسلام و قرآن کریم و پشتیبانی ملت بصیر، غیور، انقلابی و سرافراز ایران توانست ارکان سلطنت طاغوت را درهم پیچیده و به سلطه نظام های استکباری در این کشور بزرگ پایان دهد.

حجت الاسلام موسی خالصی افزود: یوم الله ۱۵ خردادماه یادآور جوشش غیرت دینی و پویشی مردمی بر علیه تهاجم گسترده بیگانگان با رویکرد هویت زدایی و استحاله فرهنگی با دست نشاندگی شاه خائن بود و به راستی دوره‌های اولیه نهضت اسلامی در این مقطع زمانی بر علیه استبداد و اختناق شکل گرفت.

وی بیان داشت: یوم الله ۱۵ خردادماه یادآور جوشش غیرت دینی و پویشی مردمی بر علیه تهاجم گسترده بیگانگان با رویکرد هویت زدایی و استحاله فرهنگی با دست نشاندگی شاه خائن بود و به راستی دوره‌های اولیه نهضت اسلامی در این مقطع زمانی بر علیه استبداد و اختناق شکل گرفت.

پیوند رهبری امام با آموزه های الهی مهمترین علت ماندگاری آن است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: پیوند رهبری امام راحل با آموزه های الهی و خداوند متعال مهمترین وجه تمایز آن با سایر رهبری های جهان و علت ماندگاری آن است.

 آیت الله محمود محمدی عراقی شنبه شب در سالروز گرامیداشت ارتحال امام خمینی (ره) در مسجد خاتم الانبیا (ص) جزیره کیش اظهار داشت: این مراسم تنها یک گرامیداشت و سوگواره نیست بلکه فرصتی برای آنکه درباره این حوادث تاریخی مهم و سرنوشت ساز بیشتر بیندیشیم و برای امروز و فردای خودمان درس بگیریم چراکه گذشته چراغ راه آینده است.

وی با اشاره به اینکه ایران یک تاریخ چند هزار ساله پر فراز و نشیب همراه با درس های فراوان دارد اضافه کرد: لازم است بیشتر درباره تاریخ کشورمان مخصوصا در دوره معاصر حدودا ۱۵۰ سال گذشته بدانیم دورانی که بسیاری از کشورها مستعمره شدند اما کشور ما توانست استقلال و تا حدود زیادی تمامیت ارضی خود را حفظ کند.

آیت الله محمودی عراقی افزود: یکی از موضوعات بسیار مهم و تفکر بر انگیز در این دوره تاریخی چگونگی رهبری امام راحل بود که با قیام خود توانست یک ملت بزرگ را حول محور توحید متحد کند و امروز حفظ این میراث گرانقدربر عهده ما است.

وی با بیان اینکه رهبری امام خمینی (ره) یک واقعیتی است که دنیای غرب با همه اندیشکده های رنگارنگ و اتاق های فکر خود از درک آن عاجز است یادآور شد: حداکثر سقف فهم آنها از شخصیت امام راحل، نظریه ماکس وبر مبنی بر کاریزماتیک بودن رهبران است.

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: براساس این نظریه جاذبه کاریزمای رهبر سبب جذب توده ها می شود و اما با مرگ او همه چیز تمام می شود و براساس همین نظریه بود که دشمنان باور داشتند که دوران بعد از امام خمینی (ره) دوران آغاز فروپاشی جمهوری اسلامی ایران است.

وی گفت: اما با حضور مردم در خیابان های شهرهای مختلف کشور پس از انتشار خبر رحلت امام راحل متوجه شدند که رهبری امام خمینی بر انقلاب اسلامی برخلاف رهبران انقلاب های غرب به علت پیوند با خداوند متعال افول شدنی نیست.

آیت الله محمودی عراقی با بیان اینکه حضرت امام قبل از آنکه رهبری سیاسی باشد یک شخصیت الهی بوده و این مساله مهمترین دلیل ماندگاری انقلاب وی است افزود: امروز نیز اگر مسوولان و طلبه ها این سیره، راه، طلبگی و خودسازی و مقابله با هوای نفس امام راحل را ادامه بدهیم مردم هم پشتیبان انقلاب خواهند بود.

وی اظهار داشت: حرکت با مردم و ترجیح دادن نظر مردم بر نظر خود از دیگر ویژگی های فکری امام راحل است و امروز اگر فاصله بین مردم و مسوولان، اشرافی‌گری، گرایش به لذت های مادی، غفلت از راه و سیره امام خمینی (ره) ایجاد شود به پایداری مکتب انقلاب آسیب وارد می شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: باید توجه داشت هرچه پیشرفت و ماندگاری انقلاب اسلامی رشد داشته باشد دشمنان هم مصمم تر و سخت تر مقاومت می کنند و در این راه باید با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم کنیم.

وی یادآور شد: امروز علی رغم همه سختی ها ملت ایران ایستاده اند و با این مقاومت خود توانسته اند کاری بکنند که سخنگوی دولت آمریکا به شکست مفتضحانه در فشار حداکثری اعتراف کند و بدون شک این نشان از پیروزی انقلاب اسلامی در مسیر مقاومت است.

برچسب‌ها قیام ۱۵ خرداد هرمزگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قیام ۱۵ خرداد هرمزگان قیام ۱۵ خرداد هرمزگان علیه استبداد انقلاب اسلامی قیام ۱۵ خرداد حجت الاسلام ولی فقیه رهبری امام حضرت امام مکتب امام امام راحل آیت الله یوم الله بر علیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۷۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»

سردبیر فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» گفت: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر انقلاب در این فصلنامه برداشتیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، گفت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعاً نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسراییل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و افزود: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مساله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، گفت: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و افزود: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولاً از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیت (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد

دیگر خبرها

  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • مطهری امام
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • آغاز مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری از اوایل خرداد
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری اوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری دراوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • آغاز عملیات توسعه بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) خاش